KONTINENTÁLNÍ POHÁR online 8.9.2018

Zdravím všechny, kteří museli zůstat doma/na dovolených a z jiných důvodů nejedou s námi a zkusím si činnost reportéra z cesty za velkou atletickou akcí – Kontinentálním pohárem 2018, tedy malým MS kontinentů…

Cesta nám ráno začala naprosto v pořádku – včas k autobusu dorazili všichni, kteří jedou plus rodičovské “výbory”, které dohlédly, aby odjeli skutečně všichni a nikoho jsme nezapomněli na půl cesty.

Takže cca v 7:10 byl vydán pokyn ke startu a výprava příznivců atletiky se vydala na cestu.

Aktuálně v 10:15 máme za sebou již Brno (eLBa nám prozradila, že jde o hlavní město Moravy – no uvidíme co na to Ostravaci) a zbývá nám nějakých 170km do Ostravy. Cesta zatím naprosto v pohodě a tak se již pomalu začínáme těšit na Mandrage – kapelu/předskokany pro elitní atlety.

OSTRAVA!!! město sportu a dnes hlavně atletiky nás vítá!

18:45 a máme po zážitku…ale stálo to za to, vidět v akci světové atlety, navíc v řadě soutěží velmi úspěšné reprezentanty Evropy a mezi nimi i naše – Simonu Vrzalovou a Tomáše Staňka! K tomu jsme potkali i reprezentanty čtyřdvorské – Dana Gribbina i Pavla Nováků :-))

Nakonec se nám povedlo shromáždit bez ztráty kytičky i všechny u autobusu při odjezdu – prostě sobota s velkou atletikou se nám vydařila.

A k samotným závodům – byla toho k vidění opravdu spousta, zajímavých disciplín probíhalo vždy najednou více, nejlíp to vystihla Ála Kvasničků, že jsme “začli otočkou v disku žen a po dráze letícího náčiní jsme plynule skončili pohledem na tyči žen”, kde se na výškách 485-490cm o vítězství přetahovaly evropské Stefanidiová a Sidorovová/na pokusy vítězná s Američankou Morrisovou/nakonec ta třetí…a pak zase zpět s rozběhem dálkařů na protilehlé straně jsme přes koulaře opět fandily diskařkám…

FINÁLE naší velké atletické pouti skončilo cca 15 minut po půlnoci, kdy jsme se všichni se zážitky a vyhranými cenami v doprovodných soutěžích rozcházeli zpátky do svých domovů v ČB a blízkém okolí.

Všem účastníkům zájezdu díky za super partu a bezproblémovou akci a věřím, že do posledních našich závodů 13.9. u nás na Čtyráku, 16.9. do Nové Včelnice (mladší žactvo a starší žactvo až muži) a konečně 22.9. do Veselí nad Lužnicí (přípravky a mladší žactvo) jste si přivezli spoustu energie, vjemů jak správně závodit a tuto “formu” plně ukážete na startu svých disciplín!

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *