Barbora Havlíčková, nová mistryně světa v kategorii dorostu v běhu do vrchu

Český běh: Barbora Havlíčková, nová mistryně světa v kategorii dorostu v běhu do vrchů byla po závodě v Jánských Lázních spokojena. Jak se jí běželo a čekala před závodem, že vystoupá až takto na vrchol?

https://www.facebook.com/ceskybeh.cz/videos/758986174244559/

ČAS: Havlíčková pozlatila Černou horu, SP ovládlo Turecko

Janské Lázně v sobotu hostily 11. ročník vrchařského světového poháru dorostu. Barbora Havlíčková se na krkonošské Černé hoře objevila jako první, celkově ovládlo mezinárodní klání Turecko.
Celý článek»

5 comments

  1. Nejlepší čeští vrchaři se sešli v Lipové, která hostila jejich republikový šampionát. Závod byl zároveň i kvalifikací pro světový šampionát v Bulharsku.
    Z kategorie juniorek. Stříbro si pověsila na krk Barbora Havlíčková z SK Čtyři Dvory České Budějovice (31:18)

  2. Barbora Havlíčková vybojovala stříbro na MČR juniorek v běhu do vrchu,6km a převýšení 450m.Tímto i účast na MS 10. září 2016

  3. Barbora Havlíčková dnes běží MČR juniorek v běhu do vrchu,6km a převýšení 450m. (start závodu je v Lipové lázních, v části obce Bobrovník, cíl závodu je na Šeráku, u chaty Jiřího na Šeráku, tratě vedou po lesních a horských cestách).Držíme palce Barčo.

  4. * P ČAS na včerejším jednání zhodnotilo vystoupení dorostenek na WMRA mezinárodního poháru mládeže v běhu do vrchu jako úspěšné, vystoupení dorostenců jako neúspěšné a ocenilo vítězství Báry Havlíčkové. * P ČAS zhodnotilo vystoupení dorosteneckých reprezentačních týmů na MU 2016 jako úspěšné, především pak díky dosaženým kvalitním individuálním výkonům ( pozn.v Brně byla Bára druhá na 3000m).

  5. Mezi dívkami triumfovala k radosti pořadatelské země Barbora Havlíčková. „Vůbec jsem to nečekala, takže jsem moc spokojená. .Zpočátku jsem se držela někde kolem desátého až patnáctého místa a postupně jsem se dostávala stále dopředu. Pak už za mnou zůstala poblíž jen turecká závodnice, ale povedlo se mi ji udržet za sebou,“ popsala Barbora, která se věnuje klasickému lyžování (účastnila se zimních OH mládeže v Lillehammeru) a triumf je pro ni povzbuzení do další práce v tréninku.
    Za Havlíčkovou, která necelé tři kilometry tratě s převýšením 300 metrů absolvovala za 19:36, se objevila v cíli po 13 vteřinách turecká závodnice Fatma Bizeková, pod dvacet minut se dostala také Italka Nadia Battoclettiová (19:57).

Comments are closed.