Pohádka z Edenu

Ano Barbora Havlíčková má třetí zlato z MČR. Včera odpoledne zvítězila v běhu na 1500 m ve výborném čase 4:43.51. Barča přijela do Prahy jako vždy dobře připravená, ale jako favoritka se prý necítila. Kontrolní závod běžela za 4:57 a tvářila se, že to na medaili nestačí. Utěšoval jsem ji, že pod 4:50 medaile bude a na to má. Vlastní závod byl přesně podle plánu, start a Barča šla hned na čelo, přece je drobnější a aby nedošlo k kolizi. Tempo bylo opravdu svižné a odtáhla skoro celý závod. Skoro polovinu tratě se však běželo pohromadě, pak se utrhla trojice a pomalu si utvořila 10m náskok. Když dobíhala děvčata (stál jsem na 100 m), už jsem si mohl spontánně křiknout „je to tam!“. Trojice se však držela pohromadě a byl to boj po celé poslední kolo. Na poslední stovce jsem už ztrácel hlas a Barča to dokázala, je to bojovnice, těsně zvítězila.
V závodě dívek se stala mistryní republiky Barbora Havlíčková z atletického oddílu Čtyři Dvory České Budějovice (4:43.51) před Surmovou (4:43.86) z Vítkovic a Bělinovou z Jablonce (4:46.87).

3 comments

  1. Barbora se v pondělí zranila při krosu,výron v kotníku,přejeme brzké uzdravení,ať jí to zase běhá.

  2. Barbora bohužel musela odmítnout účast na mezistáním utkání do 15 let.
    Je to škoda,já jsem se do Břeclavi také chystal.

  3. Musím doplnit,že má i stříbro na 800 m z LODM v Plzni. Barbora Havlíčková byla na slavnostním ocenění úspěšných mladých olympioniků v pondělí 14.9.2015.

Comments are closed.