6. Čertovský běh přípravky a mladšího žactva 2007

Čertovský běh proběhl úspěšně, nikdo se potmě na dráze neztratil a byla překvapivě vysoká účast: 18 dětí­.
Osmistovku děvčat vyhrála očekávaně a s velkým náskokem Zuzka Čutková. Ĺ koda, že nepřišla Tereza Psohlavcová, mohl to být zají­mavý souboj. I druhé mí­sto nadějné Evy Kunové se nechalo očekávat, ale třetí­ byla … hádejte … ano, Sára Součková, která tento rok jde výkonnostně velmi nahoru. Gratulujeme! Ve slušném čase doběhly i naše dvě nové atletky Bára a Terka Jí­rovcovy a nakonec doběhla i Lucka Součková, která kromě vzdálenosti musela ještě překonávat vlastní­ pláč. Ale doběhla, nevzdala to a to je moc dobře. Výborně, Lucko!
V chlapcí­ch na 800 m přesvědčivě zví­tězil nový a (mně zatí­m) neznámý atlet Miroslav Mikš – doufejme, že k Dominikovi Marchalovi nám tí­mto přibyl další­ vytrvalec. Druhé bylo ovšem překvapení­ – Ondra Virág ve slušném čase pod 4 minuty. Třetí­ byl o osm vteřin za ní­m Lukáš Jáchym a čtvrté mí­sto opět překvapivě – Tomáš Kouba, který byl po první­m kole poslední­. Bohužel ve tmě nebylo vidět jeho souboj s ostatní­mi, ale závěr měl strhují­cí­. Pátý David Štverák a šestý Kuba Folberger na něj ztráceli 1 a 2 vteřiny a všichni byli těsně nad 4 minutami. Sedmý byl Pepa Luxa.
Mladší­ žactvo mělo původně běžet 1500 m, ale nakonec jsme po dohodě rozhodli, že si zkusí­ mí­li, tedy 1609 metrů. Mělo to dvě výhody: Mohli startovat současně s pří­pravkou a také ví­tězové ustanovili rekord stadionu. V dí­vkách zví­tězila Lucka Čutková a mezi kluky Jakub Psohlavec před Martinem Medkem. Třetí­ Patrik Tomek a čtvrtý Kuba Dvořák, který měl sice běžet s pří­pravkou, ale přišel až po startu, tak holt musel s velkými.
Nakonec jsme vyhlásili ví­těze – a vyhráli všichni, kdo přišli a vydrželi, a tak si všichni zasloužili marcipánové čerty a Mikuláše.
A Pavle, nezapomeř zanést do záznamů dva nové rekordy stadionu na 1 mí­li mladší­ho žactva:
Jakub Psohlavec 7:05,3
Lucie Čutková 7:28,2


Výsledky zde: 6. Čertovský běh 2007


One comment

  1. Dnes jsem se ujistil ,Ĺže neznĂĄmĂ˝ atlet nenĂ­ Miroslav MikĹĄ,ale Miroslav MikĹĄl a nenĂ­ nĂĄĹĄ,ale je z SlĂĄvie Ä?B,ĹĄkoda PN

Comments are closed.