Hala pro žactvo v 2021 nebude, MČR v Ostravě ano, ale nakonec bez nás

Český atletický svaz chce v této složité době umožnit na závěr halové sezóny i soutěžní příležitost pro kategorie dorostu a juniorů formou nakonec jen pro start na mistrovství ČR juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek, jež se bude konat první březnový víkend v Ostravě (6.-7.3.). Do programu MČR bude zařazena i chůze těchto kategorií.
Výběrem přihlášek na MČR juniorek prošla Alena Kavsničková koule, v dorostencích Lukáš Vacek, této šance si oba moc vážili, ale nakonec do Ostravy nedojeli.
Halová sezona tímto pro nás definitivně skončila.
Svaz dostane výjimku ministerstva zdravotnictví k uspořádání mistrovství republiky pro dorostence a juniory. Žákovské kategorie ale úplně přišly o zimní sezonu. „Děti přijdou o půl roku specializované přípravy. Teď mají jen kondiční tréninky, protože není možné, aby měly technickou přípravu v hale, kde by si vyzkoušely třeba skok do dálky a výšky. Vše musí probíhat venku, protože do tělocvičny nemůžeme.“

7 comments

  1. Na základě dalšího prodloužení nouzového stavu a k nepříznivé epidemiologické situaci rozhodlo Předsednictvo ČAS o změnách termínů MČR v přespolním běhu mládežnických kategorií a MČR v maratonu mužů a žen.

    MČR v přespolním běhu dorostenců, dorostenek, staršího a mladšího žactva se mělo konat v termínu 27. března, nově se bude konat v neděli 11. 4. 2021. Místem konání zůstává Tábor.

  2. S potěšením bychom Vás rádi informovali, že Český atletický svaz získal výjimku ze zákazu pořádání hromadných akcí pro Halové mistrovství České republiky juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek, které se uskuteční 6.- 7. března v ostravské atletické hale.

    O podrobnostech k závodu Vás budeme informovat.

  3. Vzhledem k neudělení výjimky ze zákazu konání hromadných akcí Ministerstvem zdravotnictví pro Halovou atletickou ligu juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek neproběhnou v plánovaném termínu 27.-28.2.2021 Mistrovství Čech (Praha) a Mistrovství Moravy a Slezska (Ostrava).

    Na rozhodnutí o udělení výjimky pro Mistrovství ČR juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek v hale (6.-7.3.2021 Ostrava) v tuto chvíli Český atletický svaz čeká.

  4. Rádi bychom ve spolupráci s Vámi připravili netradiční soutěž pro žactvo. Jedná se o Atletickou výzvu pro mladé atlety a atletky. Jejím cílem je v době, kdy se pro tuto cílovou skupinu nemohou pořádat závody, přinést motivaci do tréninku a možnost poměřit se se svými kamarády a atletickými protivníky.
    Soutěž bude spuštěna asi od 12.2.2021.

  5. Posouzení žádostí mládežnických akcí (Halová atletická liga juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek) je posunuto na 15. 2. 2021.

  6. V pondělí 25.1.2020 odešly z Národní sportovní agentury žádosti o udělení výjimky pro MČR mužů a žen v halových vícebojích (13.-14.2.2021), Halovou atletickou ligu juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek (27.-28.2.2021, 6.-7.3.2021) a MČR mužů a žen v hale (20.-21.2.2021). Čekáme na yjádření Ministerstva zdravotnictví, které na něj má 5 pracovních dnů.

  7. Byť je PES už 11 dní v stupni 4, neštěká nahlas,neb mu kdosi vypnul zvuk. Jen pro připomenutí pololetky jsou v pátek 29.1.2021.Jarní prázdiny v ČB jsou 15.2-21.2.2021

Comments are closed.