Zprávy z tábora: 6. den, pátek 18.8.2017

Zápolení atletické i jiné
Táborová rána už nejsou tak akční jako na začátku. Štěbetání a chichotání mne už neprobouzí před sedmou hodinou, občas dokonce služba najde stan, kde může někoho vzbudit. U někoho se to nepodaří na první pokus a dnes jsem dokonce osobně tahal ze spacáků Lukáše a Martina dvě minuty před odchodem na rozcvičku. U Lukáše se to nepodařilo.
Dnešní program nebyl příliš bohatý na události. Měli jsme naplánovány atletické soutěže ve vrzích a hodech, ale bylo třeba ještě dohrát ringo a Šátkovanou z úterý. K tomu jsme chystali sektory na vrh koulí a hody oštěpem a medicinbalem.
Dnes bylo ovšem ukrutné vedro a často jsme museli tahat závodníky z Vltavy, aby šli na svoji disciplínu.
Nakonec všech 32 dětí odházelo své tři pokusy v kouli nebo medicinbalu, oštěp jsme do večeře nedokončili.
Jsou to bezpochyby pěkné atletické disciplíny, ale těžko se nějak zajímavě popisují. Za kouli ovšem mohu říci, že se všichni snažili, i když kouli hodně dětí drželo v ruce poprvé. Koulí vrhaly děti ročníku 2006 a starší a u některých byly vidět pěkné výkony i přes to, že styl nebyl dokonalý.
Nedostatek akčních scén dnes však vyrovnaly personální záležitosti.
Po obědě začali přijíždět rodiče našich táborníků, jako první maminka sourozenců Outlých, pak už se rodiče jen sypali.
Přijela i maminka Kristýny Kolínové, ale bohužel proto, aby si ji odvezla domů. To její bolavé koleno bolet nepřestalo a tak s tím pojedou k lékaři. Snad to nebude nic vážného a Kristýna s námi pojede aspoň na vodu příští týden.
Rodiče také přivezli našeho nového táborníka Martina Stropka, kterého známe z letního atletického putování s oslíky.
Největší ohlas však měli rodiče Edity a Ley, kteří přivezli chladicí box plný nanuků, dokonce i pro kuchyni a vedoucí. Děkujeme, Lenko a Zdenku!
Další kulinářský zážitek přivezly maminka a babička Brckovy – plnou krabici muffinů. Jen se po nich zaprášilo.
Pak se začali sjíždět první účastníci nedělního Maršála: přijel Vítek Urban se Zuzanou, Tomáš Plášil, před večeří přijela na kole Andulka Kučerová (shoda jmen není náhodná, opravdu je to moje starší dcera), večer přijel Oliver Ernst a Eliška Průchová.
Po večeři přijel také Ondra Kodl, který s námi byl na táboře vloni a zřejmě se mu zastesklo.
Tak se nám už sestava na Maršála a špiona sjíždí, zítra má přijet Vojta Kubelka a další a další, celkem asi 12 lidí.
Vítek Urban nám hned vypomohl při první letošní burze jako vyvolávač, samozřejmě až po rozdání pošty a hlavně plichtíků za dnešní soutěže.
Burza byla bohatá, však také mezi lidem bylo velké množství peněz. Také, stejně jako na každém táboře, se prodávaly za astronomické ceny takové speciality jako džus, čokoláda a velké balení brambůrků.
Ona ta burza je dost akční, ale těžko se věrně popisuje. To se prostě musí zažít. Bylo vidět, že i noví táborníci se rychle naučili, v čem umění nakupovat na burze spočívá a hlavně malá Rozálka Jíchová si přišla pro pár cenných exponátů.
Bylo zajímavé sledovat, že mezi starším žactvem je větší poptávka po sladkých i slaných potravinách, menší děti dávaly přednost trvalejším předmětům – plyšákům, hračkám a upomínkovým předmětům vysoké umělecké hodnoty, které budete mít brzo doma.
Asi po hodině se ale vyčerpala zdánlivě nekonečná zásoba plichtíků u dětí a nakupování začalo váznout, tak jsme jako poslední prodali vojenskou košili maskovací a zahnali děti spát.
Teď (0:18) podle předpovědi začíná pršet, tak ještě půjdu zkontrolovat, jestli někde neprotéká stan nebo se někdo nebojí bouřky. A pak už – dobrou noc!

One comment

  1. Pro Toma a Terezku Knápkovou ( děkuji za předání)

    Ahoj Tome a Terezko, posíláme pozdrav z domova. Každý den se těšíme co nám ten Láďa pěkného napíše:-).Máte moc hezký program plný her a soutěží. Jinak vás musím pochválit – jste šikulové, že jste zvládly takový náročný výlet na kole. Určitě máte už spousty zážitků a my se budeme těšit – až nám je budete vyprávět. Mějte se hezky a užívejte …. mamka a taťka

Comments are closed.