Rožnovský úprk 15.11.2008

105_4446Jeden z poslední­ch letošní­ch běhů pod širým nebem se konal na SK Meteor. Byl to již druhý roční­k a podle účasti se zdá, že jde o celkem úspěšný přespolák. Celkem se zúúastnilo 116 závodní­ků, naprostá většina z nich z Čéčovky, našeho věčného soupeře.
Z těch 116 závodní­ků bylo jen šest z našeho oddí­lu. Na to, že máme jen v přípravce a mladší­m žactvu přihlášených kolem 40 dětí­, to je dost málo.
O to větší­ zásluhy patří­ těm, kdo přišli, běželi, a i když nezví­tězili, ostudu nám neudělali. A dvě medaile jsou docela slušný výsledek.
Jako první­ běžel v kategorii 2001-2002 náš nový závodní­k Ondra Mrva. Sice doběhl až šestý, ale mezi kluky o rok starší­mi a o hlavu větší­mi se neztratil. Bohužel přišel až těsně před startem a nestihl se rozcvičit, jinak by určitě vybojoval lepší­ mí­sto. Těch 250 metrů běžel totiž zcela na doraz. Výborně, Ondro!
105_4450Pak startovala na 550 m Zuza Čutková, naše horká favoritka. A nezklamala. Zkušeně vyrazila hned od startu do čela, aby si udělala mí­sto, v polovině závodu na hrázi ještě vedla a až ke konci ji předeběhla Barbora Lukschová ze Sokola (doběhla v traťovém rekordu). Zuzku můžeme jen chválit za celkový pří­stup k závodům, za taktiku i za vlastní­ běh.
105_4452Potom běželi kluci roční­ku 1997-98. Od nás jsme měli dva účastní­ky: Dominika Marchala a Jakuba Dvořáka. Oba si taky zaslouží­ pochvalu, i když Dominik o tři vteřiny nedosáhl na třetí­ mí­sto. Ale běžel pěkně a určitě do toho dal všechno. V této kategorii je ovšem velká konkurence. I Kuba běžel dobře a doběhl ve slušném čase, přestože tohle určitě není­ jeho oblí­bená disciplí­na.
Jako poslední­ z našich závodní­ků běžela děvčata roční­ku 1995-96, tedy Kristýna Koží­šková a Lucka Čutková, taky 550 m. Kristýna nezklamala, doběhla si pro medaili za třetí­ mí­sto. O tom, jaká byla konkurence, svědčí­ časy první­ch tří­ závodnic – v rozmezí­ čtyř vteřin. Překvapila nás ovšem Lucka, která je vyložená sprinterka. Doběhla čtvrtá pouhých šest vteřin za Kristýnou. Že by se nám tu lí­hla nadějná mí­lařka?
SA400480Děkujeme všem šesti, kteří­ v sobotu přišli reprezentovat náš oddí­l.
Ale proč nepřišli ostatní­ z těch 40 dětí­? Chápeme, že u menší­ch závodní­ků o sobotní­m programu vždy rozhodují­ rodiče … jenže i Čéčovka má malé děti a bylo jich tam 41. Jak to asi na té Čéčovce dělají­?


Výsledky Rožnovského úprku 15.11.2008